Rakamlarla 2024 Kopya Çekme İstatistikleri

aldatan çift

2016 verilerine göre Tayland, dünyanın en büyük 51% oranı ile en sadakatsiz ülkelerDanimarka (46%) ve İtalya (45%) takip etmektedir. Bu gerçek oldukça üzücüdür, zira hile istatistiklerine göre bu oranın iyileşmesi mümkün görünmemektedir.

Aldatmak, her ilişki için bir yük olan sağlıksız bir alışkanlıktır. Sadakati parçalara ayırır ve her şeyi sorgulamanıza neden olur. Verilere göre, aldatma genellikle evlilikten ziyade flört sırasında gerçekleşiyor. Aldatmanın her zaman ortaya çıkmasının nedeni bağlanma isteksizliğidir.

Dünyadaki hile oranının ne kadar korkunç olduğunu düşünürsek, bugünle kıyaslandığında durum nasıl? İyileşiyor mu yoksa kötüleşiyor mu? Bu yazımızda 2024 yılında bilmeniz gereken aldatma istatistiklerini ele alacağız.

Rakamlarla Sadakatsizlik İstatistikleri

Peki, aldatma günümüzde daha mı yaygın? Aşağıdaki istatistiklere göz atalım:

  • 2017'de hile yaptığını itiraf eden 20% erkek ve 13% kadın vardı
  • Evli çiftlerin 16%'si eşlerine sadakatsizlik ettiklerini itiraf etti
  • 1990'dan bu yana kadınların sadakatsizliğindeki artış 40% civarındadır.
  • Çiftlerin 30%'si iş yerinde aldattığını itiraf etti
  • Evliliklerin 57%'sinde aldatma boşanmaya neden olmuştur
  • Kadınların 88%'si fiziksel aldatmadan çok duygusal aldatmayı önemsiyor
  • Kadınların 91%'si duygusal aldatma yaptığını itiraf ederken, erkeklerin oranı 77%'dir.

Sadakatsizliğin hala yüksek olduğu göz önüne alındığında, aldatma eğiliminin yakında ortadan kalkacağından emin olamayız. "Erkeklerin mi yoksa kadınların mı aldatma olasılığı daha yüksek?" diye merak edenler için Bu soruyu diğer gerçeklerle birlikte daha sonraki bir bölümde yanıtlayacağız.

Aşağıda, 2024 yılında hile yapmaya ilişkin genel istatistikler yer almaktadır Genel Sosyal Anketve Aile Çalışmaları Enstitüsü:

2024'te Hile Yapmanın Genel İstatistikleri

1. Kadınların 30%'si ve erkeklerin 20%'si eşlerini aldattıklarını itiraf etmiştir

Peki, günümüz toplumunda ilişkiler ne kadar yaygın? 2017'de yapılan bir araştırmaya göre, kadınların 30%'si ve erkeklerin 20%'si eşlerini aldattıklarını itiraf etmiştir. Bu durum duygusal aldatmadan başka kişilerle cinsel ilişkiye girmeye kadar uzanmaktadır.

İşyerinde cinsel taciz, birçok evli kadın tarafından sadakatsizlik eylemi olarak görülmüştür.

2. Evli çiftlerin 16%'si eşlerini aldattıklarını itiraf etti

Evli çiftlere yönelik bir arkadaşlık sitesi olan Illicit Encounters'ın verileri, geçtiğimiz yıl kadınların kayıtlarında çarpıcı bir artış olduğunu gösterdi. Aldatmalarının pek çok nedeninden biri de eşleriyle olan duygusal ilişkilerinin tatmin edici olmamasıydı.

3. 1990'dan bu yana Kadınların Sadakatsizlik oranı 40% arttı

Aldatan kadınların oranı 40% oranında artmıştır. Bu durum, insanları kolayca birbirine bağlayan arkadaşlık uygulamalarının artan popülaritesinden bu yana daha da kötüleşti.

4. İş Yerinde Yaşanan Aldatma Vakalarının 30%'si Var

Evliliklerde aldatma istatistiklerinin giderek kötüleştiğini gördüğünüzde muhtemelen gözden kaçırdığınız bir gerçek var: Aldatma vakalarının 30%'si iş yerinde gerçekleşmiştir. Yakınlık ve rahatlık insanların iş arkadaşlarını aldatmasına neden olur. Bu, iş arkadaşlarınızla aranızdaki sınırları korumanız gerektiği anlamına gelir.

5. Aldatmadan Kaynaklanan Boşanmaların 57%'si

Evliliklerin yarısından fazlası sadakatsizlik nedeniyle bozulmuştur. Bu, dikkat edilmesi gereken ciddi bir konudur. Evliliklerde aldatma, eşler arasında güvensizliğe neden olabilir ve daha önce sahip oldukları yakınlığı kazanmaları zor olabilir.

6. Kadınların 88%'si Duygusal İlişkilerin Daha Yıkıcı Olduğunu Düşünüyor

Fiziksel ilişkilere kıyasla, kadınların 88%'si duygusal ilişkilerin daha ciddi zararlar verebileceğini düşünmektedir. Bu tür bir aldatma, herhangi bir fiziksel temas olmadan bile yakın veya samimi bir ilişki anlamına gelir. Cinsel gerilimler ortaya çıkabilir, ancak seks noktasına kadar değil.

7. Aldatan Eşlerin 60%'si Boşanmayı Düşünmüyor

Araştırmaya göre, aldatan partnerlerin 60%'si mevcut partnerleriyle ilişkilerini ayırma niyetinde değildi. Çoğu bunun sonuçlarını düşünmemiştir. Aldatmak, hiçbir değeri olmayan aptalca bir eylemdir.

Hile Hakkında En Sık Sorulan Sorular

Aldatmayla ilgili o kadar çok soru var ki, bunlardan biri de "En az aldatan ülke hangisidir?" sorusudur. Sorunuzu yanıtlamak için, aşağıda aldatma hakkında sıkça sorulan bazı sorular ve yanıtları yer almaktadır.

Bir ilişkide en çok kim aldatır?

Aldatma söz konusu olduğunda cinsiyet gerçekten önemli olmadığından, her şey yaşa bağlıdır. 20-29 yaş arasındaki kadınlar eşlerinden daha fazla aldatma eğilimindedir. Erkekler ise 30 ila 39 yaş arasında.

Evli erkeklerin yüzde kaçı aldatır?

İstatistiklere göre, erkeklerin 44%'si eşlerini daha fazla seks arzusuna sahip olmak istedikleri için aldatmıştır.

Kaç ilişki aldatmayla sonuçlanır?

Gerçekte, çoğu ilişki her zaman içlerinden biri aldattığında sona erecektir. Ancak araştırmalara göre, evlilik başarısızlıklarının 57%'sinin sadakatsizlikten kaynaklandığını göstermektedir.

En çok hangi millet hile yapıyor?

Bazı ülkeler dünya çapında en az aldatma vakasına sahip olduklarını iddia etmektedir. Ancak gerçekte bunu kanıtlamak zordur. Buna karşılık, en çok aldatan ülkeler Tayland ve bazı Avrupa ülkeleridir. Bu oran yaklaşık 50% olup oldukça yüksektir.

En sadakatsiz ülkeler hangileridir?

Buna göre hile istatistikleriTayland dünyanın en sadakatsiz ülkelerinden biridir. Bu ülkeyi Danimarka, İtalya, Almanya ve Fransa takip etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri ise ilk 10 listesinde yer almıyor.

Aldatanlar Hakkında Gerçekler

Sadakatsizlik istatistiklerini öğrenmek kanınızı kaynatsa da, aldatanlarla ilgili bilmediğiniz bazı ilginç gerçekler var.

Eşinizin sizi en çok kiminle aldatma ihtimali var?

Bir kişinin daha ilginç bulduğu biriyle aldatması muhtemeldir. Bu, daha iyi bir görünüme, daha iyi bir mali duruma ya da başka herhangi bir açıdan daha iyi olan biri olabilir. Bir araştırmaya göre, güç ve sadakatsizliği birbirine bağlayan bir çizgi vardır.

Aldatanların tekrar aldatmasına ilişkin istatistikler

Aldatan bir kişi, kendini tamamen affettirene kadar gelecekte tekrar aldatma eğiliminde olacaktır. İstatistiklere göre, bir kişinin bunu tekrar yapma olasılığı üç kat daha fazladır.

Aldatmadan sonra yürüyen ilişkilerin yüzdesi

Bu oldukça şaşırtıcıdır. Biri aldattıktan sonra yürüyen ilişkilerin yüzdesi 78%'dir. Bu rakam, karşılaştıkları zorluklar sayesinde mümkün olmaktadır. Bir sorun fark ettiklerinde hemen ayrılmıyorlar. Bunun yerine, düzeltebilecekleri her şeyi yaparlar ve sonunda birlikte olurlar. İlişkileri eskisinden daha da güçlüdür.

Aldatan Bir Partner Nasıl Suçüstü Yakalanır?

Peki, ilişkiler ne kadar yaygın? Oldukça yaygın olduğunu söyleyebiliriz.

Bu nedenle, eşinizin garip davrandığını fark ederseniz, bir cevap bulmanız sizin için daha iyi olacaktır. Size yardımcı olabilecek çözümlerden biri Spynger.

spynger uygulaması

Spynger, endişeli eşler için özel olarak tasarlanmış bir izleme uygulamasıdır. Bu araç Android'de çalışır ve arka planda gizlice çalışabilir.

Aralarında 16 sosyal uygulama izleme, gizli ekran kaydedici, gizli GPS izleyici ve gizli keylogger'ın da bulunduğu pek çok kullanışlı özelliğe sahiptir. Spynger ile aldatan eşinizi suçüstü yakalamak çok kolay olacak.

Sonuç

Aldatma istatistiklerini inceledikten sonra, aldatma hakkında ne düşünüyorsunuz? Umarız aynı sorunla yüzleşmek zorunda kalmazsınız. Güven, başarılı bir ilişkinin anahtarıdır. Aldatırsanız, temelde ilişkinizi güçlendirme yönüne sahip değilsiniz demektir. Bu nedenle, partnerinize karşı dürüst olun ve birbirinizin arkadaşlığına minnettar olun.

Patrice Sol, hilekârları yakalama ve gizli gerçekleri ortaya çıkarma sanatında uzmanlaşmış saygın bir yazardır. Özel dedektif olarak edindiği kapsamlı deneyim ve insan psikolojisine dair keskin içgörülerinden yararlanan Patrice, karmaşık yalan ağlarını çözme becerilerini geliştirmiştir.

Bir cevap bırakın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gizli Ekran Kaydedici
WhatsApp, Snapchat, Instagram, Facebook Messenger, Telegram ve Skype'ta ne yaparlarsa yapsınlar, sadece hesabınıza giriş yaparak bundan haberdar olursunuz.
Hadi başlayalım
afiş görseli
tr_TRTurkish