Narcistické vzorce podvádění: Odhalení temné stránky

Vzorce podvádění narcisty

Narcisté mají tendenci dodržovat určité předvídatelné vzorce, pokud jde o podvádění ve vztazích. Pochopení těchto vzorců podvádění narcisů může jejich partnerům pomoci rozpoznat varovné signály a ochránit se před dalším poškozením.

Podvádějí narcisté?

Ano, narcisté velmi často podvádějí své partnery. K nevěře je předurčuje jejich pocit oprávněnosti, potřeba potvrzení, nedostatek empatie a sklon se ve vztahu snadno nudit. Vzorce nevěry narcistek a mužů jsou v podstatě stejné a my je všechny popíšeme.
Narcisté se cítí oprávněni nechat si hladit své ego a uspokojovat své choutky i mimo partnerské vztahy. Hledají potvrzení prostřednictvím sexuálních a romantických výprav. Neomezuje je pocit viny, výčitky svědomí ani pocit povinnosti vůči partnerovi. A jakmile vzrušení v dlouhodobém vztahu vyprchá, touží po vzrušení z nových vztahů.
Jejich partneři se při odhalení narcistovy nevěry pravděpodobně cítí zranění, zrazení a zmanipulovaní, ale narcista projevuje jen málo skutečné lítosti. Pro narcisty mají jejich vlastní touhy a vnímané potřeby téměř vždy přednost před závazkem a věrností.

Proč narcisté podvádějí?

Narcisté s vysokou pravděpodobností podvádějí své partnery z několika hlavních důvodů:

  • Cítí se oprávněni vyhledávat potěšení mimo vztah a nechat si donekonečna hladit své ego.
  • Jakmile romantický vztah přesáhne vzrušující fázi líbánek, touží po vzrušení, rozmanitosti a novinkách.
  • Hledají potvrzení skrze sexuální a romantické zážitky s novými lidmi.
  • Chybí jim empatie a skutečné výčitky svědomí, takže neprožívají pocit viny za bolest, kterou způsobují svým romantickým partnerům. To je jeden z hlavních důvodů, proč narcisté podvádějí. 
  • Jsou paranoidní z toho, že jsou jim ostatní nevěrní, a promítají svou vlastní nevěru do svých partnerů.
  • Jsou impulzivní a nedokážou potlačit touhu po nových výpravách, které je zaujmou.
  • Jako ospravedlnění pro nevěru obviňují své partnery z toho, že "neuspokojují" jejich potřeby.
banner

Příznaky toho, že vás narcista podvádí

Příznaky toho, že vás narcista podvádí

Nedostatek empatie a lítosti

Klíčovým rysem narcistů je nedostatek empatie. Často podvádějí, aniž by zvažovali nebo se zajímali o to, jak to emocionálně ovlivní jejich partnera. Když jsou přistiženi, mohou projevit jen málo upřímné lítosti. Místo aby se omluvili, spíše ospravedlňují, popírají nebo obviňují partnera ze svého nevěrného chování.

Pocit oprávněnosti

Narcisté se cítí oprávněni usilovat o vlastní potěšení bez ohledu na závazky nebo sliby monogamie. Mohou mít pocit, že je jejich právem mít sexuální rozmanitost, vzrušení a uspokojení ega z nezákonných vztahů. Tento pocit oprávněnosti převažuje nad jakýmikoliv povinnostmi věrnosti vůči oddanému partnerovi a stojí jako jeden z významných příkladů narcistických znaků nevěry.

Pozornost vyžadující

Narcisté touží po pozornosti a obdivu. Podvádění jim může poskytnout vzrušující zdroj pozornosti, lichotek, vzrušení a potvrzení vlastní přitažlivosti. Mít "aférky bokem" může živit narcistovo ego a touhu po romantickém a sexuálním dobývání.

Nuda a neklid

Narcisté se snadno nudí. Mohou podvádět jen kvůli vzrušení, zpestření a novinkám. Počáteční fáze vztahu jsou pro narcisty stálým zdrojem pozornosti a vzrušení. Jakmile však vzrušení opadne, partneři je rychle omrzí. Zbloudění je způsob, jak oživit tyto rané pocity.

Nedostatek kontroly impulzů

Podvádějící narcis může být impulzivní a usilovat o okamžité uspokojení svých přání a potřeb. Mohou podvádět, kdykoli se jim naskytne příležitost k novému milostnému nebo sexuálnímu setkání, které je zaujme. Chybí jim zdrženlivost, která by jim umožnila potlačit impulsy, a to i v případě, že mají oddaného partnera.

Projekce a paranoia

Narcisté bývají podezřívaví a paranoidní, pokud je jejich partner podvádí. Tato paranoia může být ve skutečnosti projekcí - jejich vlastní nedostatek loajality je nutí předpokládat, že jejich partneři musí být také nevěrní. Je to jeden z výrazných vzorců narcistů a podvádění. Projekce jim poskytuje šikovné ospravedlnění jejich vlastní nevěry - "dělají to všichni".

Tajnůstkářství

Narcisté bývají velmi tajnůstkářští, což jim umožňuje rozdělit své skryté podvodné aktivity. Mohou dokonce popírat nebo lhát o podvádění, když jsou při něm přímo přistiženi. Tajná komunikace a skryté chování jsou běžnými signály potenciální narcistické nevěry.

Intenzita následovaná ústupem

Narcistický nevěrník často intenzivně vyhledává nové partnery, aby si zajistil jejich náklonnost. Jakmile vzrušení z líbánkové fáze vyprchá, rychle partnera znehodnotí, ztratí zájem a stáhne se. Pokračující nevěra jim umožňuje ukojit jejich neustálou potřebu nového vzrušení.

Obviňování partnera

Když jsou narcisté přistiženi při nevěře, obrátí vinu na svého partnera. Mohou partnera obvinit, že neuspokojuje jejich potřeby, že je v nějakém ohledu méněcenný nebo že mu neposkytuje dostatek chvály, vzrušení či náklonnosti. Partneři si mohou vinu internalizovat a pochybovat o sobě, místo aby rozpoznali vzorce chování narcisty.

Jak přistihnout narcistu při nevěře?

špionážní síť

Spynger je inovativní a robustní digitální nástroj určený k monitorování aktivity smartphonu, který vám pomůže odhalit narcistického podvodníka. Poskytuje komplexní přehled o všech aktivitách na cílovém zařízení.

S nástrojem Spynger můžete všechny tyto činnosti diskrétně sledovat a zaznamenávat, což vám poskytne důležité informace, které vám pomohou odhalit, zda vás narcis podvádí.

Důležité je, že tento nástroj pracuje ve skrytém režimu, což znamená, že uživatel cílového zařízení o jeho přítomnosti neví, takže vaše vyšetřování zůstane důvěrné.

Vlastnosti Spynger

Spynger je vybaven sadou pronikavých funkcí, které jsou navrženy tak, aby poskytovaly komplexní monitorování cílového zařízení v případě, že narcis podvádí.

  1. Sledování hovorů a textových zpráv: Spynger umožňuje sledování všech příchozích, odchozích a dokonce i zmeškaných hovorů spolu s podrobnými protokoly hovorů. Poskytuje také možnost číst všechny odeslané a přijaté textové zprávy v cílovém zařízení.
  2. Sledování sociálních médií: Tento nástroj sleduje interakce na různých platformách sociálních médií, včetně Facebooku, WhatsApp, Instagramu a Snapchatu, a poskytuje přehled o chování a interakcích uživatele na internetu.
  3. Sledování pomocí GPS: Spynger nabízí sledování GPS v reálném čase, které poskytuje přesnou polohu cílového zařízení v daném okamžiku. Může také sledovat historii polohy zařízení a odhalit tak narcisy a nevěru.
  4. Sledování historie prohlížeče: Tento nástroj umožňuje přístup k historii procházení internetu uživatele a poskytuje přehled o navštívených webových stránkách a provedených online vyhledáváních.
  5. Režim Stealth: Spynger pracuje ve zcela skrytém režimu, takže uživatel cílového zařízení o jeho přítomnosti neví. Díky tomu zůstanou vaše monitorovací aktivity skryté a důvěrné.
  6. Přístup do médií:  Spynger umožňuje přístup ke všem mediálním souborům v cílovém zařízení, včetně fotografií a videí.

Závěr

Závěrem lze říci, že narcistická nevěra může způsobit nesmírnou bolest a poškození vztahu. Je důležité znát příznaky narcistické nevěry a přijmout vhodná opatření na svou ochranu. Pomocí nástrojů, jako je Spynger, je možné shromáždit důkazy a konfrontovat narcistu s jeho nevěrou. Pamatujte, že si ve vztahu zasloužíte upřímnost a respekt, a nedovolte, aby vás chování narcisty přimělo pochybovat o své vlastní hodnotě. Zůstaňte tedy ve střehu a důvěřujte svým instinktům, abyste si udrželi zdravý a naplňující vztah.

Patrice Sol je uznávaná autorka, která se specializuje na odhalování podvodníků a skrytých pravd. Díky svým rozsáhlým zkušenostem soukromého detektiva a pronikavému vhledu do lidské psychologie se Patrice zdokonalila v rozplétání složitých sítí lží.

Zanechat odpověď:

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skrytý záznamník obrazovky
Ať už dělají na WhatsApp, Snapchatu, Instagramu, Facebook Messengeru, Telegramu nebo Skypu cokoli, dozvíte se o tom pouhým přihlášením ke svému účtu.
Začněme
obrázek banneru
cs_CZCzech